Borok
Maczkó Róbert Pincészete
Családunk életében a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és a borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottuk vállalkozásunkat - ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk - amelynek legfontosabb célja a csúcsminőségi borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is.
Jelenleg 16,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken. A terroir ideális feltételeket teremt a szőlőnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidékre jellemző vörösbor fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay.
Célunk, évről - évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, amelyek a világon bárhol megállják a helyüket.
A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek, megerősítenek abban, hogy jó úton járunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, amelybe a következő generációknak is be kell kapcsolódna.
-
Maczkó Cabernet Sauvignon 2015
Elfogyott
2400 FtHagyományos feldolgozással és erjesztéssel készült bor. 16 hónapos nagyhordós érlelést követően palackoztuk. Testesség, szép tanninok, feketebogyós gyümölcsök aromavilága jellemzi, hosszú lecsengéssel. Vadételek remek kisérője. This wine was made and fermented by traditional method. It was bottled after a 16-month-long ageing in large-sized barrels. This full-bodied wine is characterized by round tannins forest fruit...