Borok

sauska

Sauska Pincészet

A birtok méretének megfelelő optimális feldolgozókapacitással rendelkezünk annak érdekében, hogy ne kelljen (például hely- vagy eszközhiány miatt) kompromisszumot kötnünk a szüreti időpont megválasztásában. Feldolgozónk évi 1700-2500 hektoliter bor előállitására alkalmas, fahordós pincénkben 1500 db 225 literes hordónak jut hely.

A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet csuma, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő.

Tartályaink egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasavbontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető fahordós pincénk is.

A borok három évig száritott tölgyből készült francia és amerikai hordókban érnek. Minden tételt külön kezelünk és a fejlődésüket napi rendszerességgel dokumentáljuk is.

Hamarosan!