Elmúlt 18 éves?

Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérem nyilatkozzon életkoráról!

Sorry Adults Only

A WEBSHOP KARBANTARTÁS MIATT IDEIGLENESEN SZÜNETEL. KÖSZÖNJÜK TÜRELMÉT.

Borok

maczko

Maczkó Róbert Pincészete

Családunk életében a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és a borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottuk vállalkozásunkat - ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk - amelynek legfontosabb célja a csúcsminőségi borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is.

Jelenleg 16,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken. A terroir ideális feltételeket teremt a szőlőnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidékre jellemző vörösbor fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. 

Célunk, évről - évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, amelyek a világon bárhol megállják a helyüket.
A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek, megerősítenek abban, hogy jó úton járunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, amelybe a következő generációknak is be kell kapcsolódna.