Elmúlt 18 éves?

Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérem nyilatkozzon életkoráról!

Sorry Adults Only

A WEBSHOP KARBANTARTÁS MIATT IDEIGLENESEN SZÜNETEL. KÖSZÖNJÜK TÜRELMÉT.

Borok

malatinszky

Malatinszky Organikus Szőlőbirtok

Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étteremben, majd a 90-es évek elején az új tapasztalatok, a szakmai munka és a gyarapodó ismeretségek, nem utolsó sorban a medoc-i tanulmányutak után megnyitotta az első hazai vinotékát Budapesten.
Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellett várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

A Malatinszky Kúria három osztályban, klasszikus - Le Sommelier, prémium - Noblesse és szuperprémium - Kúria márkák alatt készít borokat.

A prémium kategóriájú Noblesse borokat kézzel válogatott szőlőből, préselés nélkül, színléből állítják elő, a szuper prémium Kúria kategóriát pedig kézzel válogatott szőlő, préselés nélküli, szűretlen színléből.

Csaba 30 hektárján a chardonnay és a cabernet sauvignon mellett, az abszolút főszerepet a cabernet franc kapta, mely a Malatinszky Kúria zászlósborát is adja. Cabernet Franc borai itthon és nemzetközileg is elismertek, melyet kiemelkedően fémjelez, a Noblesse Cabernet Franc 2013-ban, a világon egyedüliként elnyert Decanter Wine World Award aranyérme is.

Hamarosan!